ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
آش دوغ
مواد لازم :
دوغ محلی
برنج نیم دانه
آب
نمک
کمی زردچوبه در صورت تمایل
پیاز داغ
طرز تهیه :
ابتدا دوغ محلی را به این شیوه درست می کنیم. ماست محلی که تقریبا ترش شده را به هم میزنیم و نمک و پونه و کرفس کوهی و موسیر و چند حبه سیر کوبیده را داخل آن میریزیم. ماست با این محتویات باید چند روز بماند تا مزه سبزیجات معطر را به خود بگیرد.
بعد آن را خیلی هم میزنیم و در آن آب میریزیم. حالا دوغ ما آماده است.
برای آش دوغ برنج نیم دانه را با کمی آب میگذاریم بپزد در حدی که برنج نرم شود. بعد دوغ و نمک و کمی زردچوبه را در آن میریزیم. مدام هم میزنیم تا به جوش بیاید. بعد که بجوش آمد شعله را کم می کنیم تا آش غلیظ بشود و لعاب برنج از آن خارج شود.
بعد در ظرف میکشیم و آن را با پیاز داغ تزئین میکنیم.
ترشی بنه
مواد لازم :
بنه کوهی
سرکه
نمک
فلفل
طرز تهیه :
بنه ها رو می شوییم و خشک میکنیم. بعد در ظرف شیشه ای ریخته و روی آن نمک و فلفل و سپس سرکه میریزیم. میگذاریم 2 هفته در جایی بدور از نور و گرما بماند. بعد از 2 هفته قابل سرو است.
ترشی لیته تمری ( ترشی بندری )
مواد لازم :
بادمجان کوچک و شیرین
خیار سبز
سیر
فلفل تند قلمی
نمک
ادویه ترشی
تمر هندی سیاه بدون هسته
سرکه
طرز تهیه :
بادمجان و خیار سبز و سیر و فلفل تند را شسته و خشک میکنیم. بعد آنها را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. بعد تمر بدون هسته را در سرکه حل میکنیم . این مواد را در قابلمه گذاشته و سرکه و تمر را روی آن میریزیم و بعد میگذاریم 5 دقیقه روی حرارت بجوشند. بعد که مواد سرد شد نمک و ادویه ترشی را به آن اضافه میکنیم. بعد در ظرف میریزیم و به مدت 2 هفته در جای تاریک بدور از گرما و نور قرار می دهیم. بعد از 2 هفته قابل سرو است.
نکته: باید برای 4 لیتر سرکه 100 گرم تمر استفاده کرد. چون بیشتر از آن ترشی را غلیظ و بدمزه میکند.
خوراک مرغ و سبزیجات
مواد لازم :
مرغ
هویج
فلفل دلمه
سیب زمینی
پیاز
گوجه
نمک
زردچوبه
فلفل سیاه
دارچین
زعفران
لیموسیاه
مقدار بسیار کم روغن مایع
آب
طرز تهیه :
ابتدا پیاز و هویج و سیب زمینی و فلفل دلمه و گوجه را شسته و حلقه ای خرد میکنیم.
بعد مرغ و پیاز را با کمی روغن مایع تفت میدهیم. بعد زردچوبه و فلفل سیاه و دارچین را به مرغ اضافه کرده و سپس سبزیجات حلقه ای خرد شده بجز گوجه را به آن اضافه میکنیم. میگذاریم چند دقیقه ای در ظرف بسته باشد تا با بخار مواد نرم بشوند. بعد مقدار کمی آب در آن میریزیم و 2 عدد لیمو سیاه در ظرف میریزیم. بعد نمک و زعفران ساییده شده را به آن اضافه میکنیم. 20 دقیقه به پایان پخت گوجه ها را اضافه می کنیم. چون گوجه زود می پزد.
خیلی خوسم امد افرین به تو...کاش یه روز دست پختتوبخورم...
ممنون سوری عزیزم.
یه روز بیا یاسوج برات غذا درست کنم.
مرضیه جان آپم....
عزیزم اومدم وبت و مثل همیشه بهم امید دادی.
من هیچکدوم ازاین غذاها رو تاحالا نخوردم بجز مرغ و سبزیجات ....
طرفای ما آش دوغ درست نمیکنن
خب عزیزم درست کن و بخور.
خوشمزه اند هااااا.
اگه نخوری ضرر میکنی.
چرا آش دوغ درست نمیکنید؟ ساده است که!
عالی بود دوست خوب و هنرمندم
ممنون عزیزم.
فربانت. لطف داری
ایشالا این هنرنمایی ها بمونه واسه وقتی که رفتم خونه بخت، الان یخورده وقت کم دارم
البته من زیاد شکمو نیستم ولی در مقابل ترشی اصن نمی تونم مقاومت کنم:دی
ان شاالله.
چرا وقت کم داری؟ مگه چیکار میکنی؟ دانشجویی؟
منم همین طور. عشق ترشی هستم.
عاقا این چ وضعشهههه
من عاشق ترشی ام. دلم خاااااااست
ببخشید دیگه.
خب اگه میتونی درست کن.
ضمنا به خونه مجازی من خوش اومدی.
وای مرضی دلم خواست
برم خونه ببینم میتونم آش دوغ بپزم 
راستی نی نی خواهرت خوبه؟!
درست کن. ان شاالله خوشت بیاد.
والا هنوز نمیدونیم. 28 مرداد نوبت سونو سه بعدی داره.
خدا خودش کمک کنه و سالم باشه و بلایا ازش دور باشه.
وااااای مرضیه آب از دهنمون راه انداختی
عه.
ببخشید عزیزم.
البته آشپزیم آنچنان خوب نیست ولی بد هم نیست.
سارا جون تشریف بیار خدمتت باشیم.
مرضی جون آشپزیات عالیه ولی متاسفانه مواد اولیه ای که باعث خوشمزگیش می شه همه جا پیدا نمی شه
ممنون عزیزم. این نظر لطفه توئه.
مواد اولیه کدوم یکیش پیدا نمیشه ؟؟؟؟